Kinderboekenweekgeschenk 2017

Kinderboekenweekgeschenk®: KattensoepEen verhaal over raadselachtige verdwijningen van katten van Janneke Schotveld. Met illustraties van Annet Schaap.

Cadeau van uw boekhandel bij een besteding van tenminste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Foto: Keke Keukelaar

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld (1974) is sinds 2012 fulltime kinderboekenschrijfster en de auteur van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. In 2007 debuteerde zij met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010. Inmiddels heeft Schotveld zo’n 250.000 boeken verkocht.  Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. Ze won vele andere prijzen waaronder Kinderboekwinkel Publieksprijs (2011) en twee keer de Pluim van de Nederlandse Kinderjury (2012 en 2016).

In mei 2017 komt het 7de deel uit: Superjuffie op de Zuidpool.  Ook zijn inmiddels de filmrechten van Superjuffie! en Oma ontsnapt! verkocht.

Illustrator: Annet Schaap

Annet Schaap heeft geïllustreerd voor literaire reuzen als Annie M.G. Schmidt, Astrid Lindgren, Francine Oomen en Jacques Vriens.

Deel deze pagina: