In de boekwinkel

Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk® voor 2017 is Kattensoep geschreven door Janneke Schotveld en geïllustreerd door Annet Schaap.

Ieder jaar ontvangt u tijdens de Kinderboekenweek® gratis het Kinderboekenweekgeschenk®  bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken bij uw boekhandel.

Kattensoep

Boeli logeert met zijn kat Obama bij zijn opa. Er is iets vreemds aan de hand in opa’s buurt: er verdwijnen katten. Samen met opa’s buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Wie zit er achter de mysterieuze kattenverdwijningen? En nog belangrijker: wat gebeurt er met de katten? Als ook Boeli’s eigen kat Obama verdwijnt, begint de tijd wel erg te dringen…

Het thema van Kinderboekenweek 2017 is griezelen. Onder het motto: gruwelijk eng! De boekhandel staat vol met spannende boeken waarin enge griezels en griezelige engerds een rol spelen. Dus kom maar langs… als je durft!

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 is geschreven door Maranke Rinck in samenwerking met illustrator Martijn van der Linden.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Knikkeruil

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een boek maar ook een knikkerspel.

Boekentips nodig? Lees de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids

De Kinderboekenkrant® (voor 8 tot 12-jarigen) en de Voorleesgids (voor kinderen van nul tot zes jaar) bieden een overzicht van de leukste boeken bij de Kinderboekenweek. Plus (boeken)tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers.

Beide magazines zijn rondom de Kinderboekenweek® bij deelnemende boekwinkels verkrijgbaar. Bij bibliotheken is vanaf 4 oktober tevens een speciale Kinderboekenweek Doe-krant verkrijgbaar.

Activiteiten in de boekwinkel

Boekwinkels organiseren tal van leuke evenementen: er komen auteurs voorlezen of signeren of je kunt voorstellingen bijwonen.

Deel deze pagina: