Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017

Schrijfster Maranke Rinck maakte samen met illustrator Martijn van der Linden het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017: ‘Knikkeruil.‘ Dit spannende verhaal gaat door als je het uit hebt, er worden knikkerzakjes bijgeleverd om net als Uil door de poortjes te rollen, het prentenboek is namelijk niet alleen een  boek maar ook een knikkerspel.

Knikkeruil is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in de boekwinkel te koop voor € 6,95.

Knikkeruil

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt. Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Foto: Keke Keukelaar

Maranke Rinck en Martijn van der Linden

Al vanaf hun debuut was het duidelijk dat Martijn van der Linden (1979) en Maranke Rinck (1976) zouden uitgroeien tot de hele groten: Het prinsenkind werd een internationaal succes en daarna volgden er nog vele. Zo won Van der Linden al enkele van de belangrijkste prijzen, zoals de Woutertje Pieterse Prijs, de Golden Parents’ Choice Award, en de kinderjuryprijs van de Biënnale van Bratislava.  Het echtpaar werkte eerder samen aan de Prentenboeken Memorykonijn en Tangramkat.

Deel deze pagina: